Analiza sezone 2009./2010.

4 min read

U godini kada se obilježava peta obljetnica pokretanja Stolnoteniskog kluba Brovinje i oživljavanja stolnoteniskih aktivnosti na Labinštini možemo biti zadovoljni rezultatima koje su stolnotenisači postigli na pojedinačnim natjecanjima, ali i u momčadskoj konkurenciji.
Bili su prisutni na većini turnira na županijskoj, regionalnoj i državnoj razini (ukupno 35 turnira u različitim dobnim kategorijama u sezoni 2009./2010.), a momčadski su se u muškoj i ženskoj konkurenciji takmičili u Trećoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. Na turnirima su osvojena tri prva mjesta, tri druga mjesta, pet trećih mjesta, tri četvrta mjesta, tri peta mjesta, petnaest puta je ostvaren plasman u četvrtfinale, deset puta plasman u osminu finala, a četiri puta u šesnaestinu finala.  (Tekst preuzet s portalaLabinSport.com)

Perjanica labinskog stolnog tenisa je svakako Raymond Dobrić koji se u protekloj sezoni afirmirao kao jedan od najboljih kadeta u Istri (iza Tomislava Pucara – Pula), a na državnoj razini postiže sve bolje rezultate pa je samo zbog bolesti propustio igranje na kadetskom TOP-u 12. Trenutno je šesnaesti kadet Hrvatske, a u rujnu će na startnoj rang listi juniora biti sedamnaesti. Uz to ove je godine postao i županijski seniorski prvak, a dobru formu je potvrdio i u Trećoj ligi gdje je ostvario drugi skor s devetnaest pobjeda i samo tri poraza. Kada spominjemo županijsko seniorsko prvenstvo treba istaći i treće mjesto drugog igrača Brovinja Gorana Butigana.

Raduje i stasanje nove generacije stolnotenisača (Jurišić, Topčagić, Smoković) koji su počeli skupljati bodove na turnirima ravnopravno igrajući i s onima koji spadaju u gornji dom hrvatskog mlađekadetskog stolnog tenisa. Problem naravno predstavlja što se na ovoj razini organizacije kluba, bez profesionalca, ne može podignuti broj treninga na pet tjedno, a bez toga je teško očekivati vrhunske rezultate.

Iako je klub u prve četiri godine imao veću masovnost u ženskoj konkurenciji i jednu talentiranu generaciju od koje su se očekivali veći rezultati (Botić Majda, Dobrić Lara, Dobrić Petra, Hodžić Elvisa, Ahmeti Vlora, Delić Aida, Jusić Adisa) djevojke su zbog različitih razloga smanjile broj treninga ili čak prestale trenirati pa je treće mjesto osvojeno u Trećoj ligi više rezultat slabe konkurencije u Ligi nego dobre igre stolnotenisačica Brovinja. Tračak nade predstavlja povratak Elvise Hodžić nakon 18-mjesečne pauze. Hodžić je na Kupu Grada Rijeke plasmanom u 1/4 finale pokazala da se može ravnopravno nositi s najboljim mlađim kadetkinjama Hrvatske.

Da je vodstvu kluba netko na početku sezone ponudio četvrto mjesto u Trećoj ligi to bi bilo objeručke prihvaćeno. Na kraju ostaje žal za propuštenom prilikom koja se ukazala u posljednjem kolu kada se, pobjedom protiv oslabljene Opatije, moglo uhvatiti i drugo mjesto odnosno izboriti kvalifikacije za popunu Druge lige. Zauzeli su četvrto mjesto uz skor 13 – 5 uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Višnjan. O trećem mjestu odlučio je susret u Višnjanu koji su izgubili 0 : 4, a u Koromačnu su Višnjan pobijedili 4 : 1. Još jednom treba istaknuti afirmaciju Raymonda Dobrića u trećeligaškoj konkurenciji, a svakako i Gorana Butigana koji je, usprkos malog broja treninga, odigrao neke ključne partije na drugoj poziciji. Ostali su odigrali u skladu sa svojim mogućnostima i pridonijeli na kraju ipak dobrom rezultatu.

Što se tiče rekreativnog stolnog tenisa na Labinštini završila je peta sezona Stolnoteniske lige. Broj momčadi za dvije manji nego protekle sezone, ali se treba nadati da će se Liga očuvati i da će se pojaviti i neki novi rekreativci željni igranja stolnog tenisa. Nakon višegodišnje dominacije momčadi Turna, po drugi put naslov prvaka ide u ruke momčadi Brown Jie. Predvođeni Raymondom Dobrićem pokazali su najviše i zasluženo su trijumfirali ispred Turna i Astorije Habitus.

Stk Brovinje želi i u narednoj sezoni zadržati kontinuitet dobrih rezultata. To se svakako očekuje od Raymonda Dobrića koji od rujna starta kao sedamnaesti na rang listi u juniorskoj konkurenciji, a pridružit će mu se i dosadašnji junior Stk Pula, Fabio Ivinić (od rujna 27. na juniorskoj rang listi) koji je ovih dana potpisao pristupnicu i postao novi igrač Brovinja.

U rujnu 2009. održana je i Izborna skupština na kojoj su uz  Igora Dobrića, Zorana Dobrića i Elvisa Dobrića u Upravni odbor izabrani Damir Višković i Zoran Đapić.

Usprkos činjenici da novaca nikad nema dosta da bi se izvršio kompletan program, u klubu se uz veliki entuzijazam i odricanja ipak pokušava realizirati maksimalno moguće. To će biti sve teže pratiti jer se uz Raymonda Dobrića javljaju i neki novi klinci koje treba pratiti na turnirima širom Hrvatske. Jedan su od rijetkih stolnoteniskih klubova koji svojim natjecateljima podmiruje sve troškove sudjelovanja na turnirima (kotizacija, putni trošak, hrana, noćenja) iako se veći dio klupskog proračuna puni iz sponzorskih izvora (oko 70 %), a manji dio iz proračuna općine Raša (oko 30 %). Isto tako djeca ne plaćaju nikakve mjesečne članarine pa je jedina obveza roditelja poslati svoje dijete na trening.

(Tekst preuzet s portalaLabinSport.com)

1 thought on “Analiza sezone 2009./2010.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.