Sandra Paović nakon jedanaest mjeseci ponovo kod kuće0

image

Sandra Paović

Nakon 11 mjeseci, koliko je nakon tragične nesreće, provela u bolnici u Francuskoj i na rehabilitaciji u švicarskom Nottwilu, Sandra Paović je konačno stigla u Hrvatsku. Naša reprezentativka u Zagreb je stigla u subotu, u nedjelju je zajedno s ostatkom hrvatske reprezentacije prisustvovala proslavi Velikog dana HOO-a u Hrvatskom naradnom kazalištu, a u ponedjeljak ujutro je već bila na putu za svoj rodni Vukovar.

– Moram priznati da me dosta umorilo pakiranje i posljednje pripreme prije puta, nervoza. Doček koji su mi pripremili je bio odličan, na proglašenju u HNK su svi bili fenomenalni, ali je ipak sve to mali šok i veliko uzbuđenje za mene – objasnila je Sandra, za koju je ponedjeljak bio još jedan veliki dan: – Idem kući i nadam se da neću dobiti infarkt od silnog uzbuđenja – kroz smjeh je rekla.

No, boravak kod kuće neće dugo trajati. Za početak samo tjedan dana. – Za tjedan dan, odnosno 28. prosinca se vraćam u Zagreb jer je 29. prosinca promocija projekta „Možeš sve“. Mislim da će to biti super. Nisam još vidjela fim, ali mislim da će kroz njega ljudi moći dobiti bolju sliku o mom sportskom životu kakav je bio, zatim nesreći, ali u uspjehu koji sam ostvarila nakon nesreće. Prije filma je i koncert, tako da misli da će to biti super večer i da ćemo svi zabaviti.

Povratak u Hrvatsku za Sandru ne znači i prestanak rehabilitacije. Dapače, nakon promocije projekta „Možeš sve“ Sandra će se još nekoliko tjedana odmoriti, a zatim su pred njom ponovo mjeseci rada. Iako je izašla iz švicarske rehablilitacijske klinike i iako je ostvarila odgorman napredak, te sada može hodati uz pomoć štaka, Sandra se još uvijek bori s velikim problemima. Još uvijek nema podražaja na bol u nogama, dijelu leđa i ruku, te nema podržaja na toplo-hladno. – Plan je da par tjedana provedem kod kuće, a sredinom siječnja bi trebala ići u Selce kod doktorice Vlaste Brozičević na rehabilitaciju koja će trajati do ljeta.

Preuzeto sa stranica HSTS-a

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>