Zagiping 2009.

2 min read
image
Lara Dobrić

Stolnotenisači Brovinja sudjelovali su proteklog vikenda na 56. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Zagreba u stolnom tenisu za kadete i kadetkinje. Skoro tisuću mladih stolnotenisača iz 18 europskih država borilo se u tri dvorane zagrebačkog Doma sportova na 48 stolova u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat postigle su Lara i Petra Dobrić koje su kroz kvalifikacijske grupe uspjele ući u glavni turnir među 64 kadetkinje s dvije pobjede i jednim porazom.
U glavnom turniru konkurencija je ipak bila prejaka.
Lara Dobrić je izgubila od Dević Dajane (Mrkonjić Grad) 3 : 1, od ruske reprezentativke Shokhove Natalije 3 : 0 i od prvoligašice iz ekipe Bjelovara Orlić Lorene također 3 : 0.
Dobrić Petra je također izgubila tri meča i to od četrnaeste igračice s rang liste HSTS-a Slota Tamare (Siscia, Sisak) 3 : 0, od Brkić Nine (Mrkonjić Grad) 3 : 1 te ruske reprezentativke Grechisnikove Kristine 3 : 0.

U kadetskoj konkurenciji nastupio je i Raymond Dobrić koji je objektivno trebao proći u glavni turnir, ali je olako pristupio mečevima u kvalifikacijskoj grupi. Tri tijesna poraza 3 : 2 (Grobenski Silvio – Podravka, Gabrić Mate – Spin (Split), Semič Rok – Preserje (Slovenija)) zaustavila su ga u kvalifikacijama.

U ekipnom dijelu stolnotenisačice Brovinja zaustavljene su već u prvom kolu od ekipe Mimomoze iz Mrkonjić Grada.
Više uspjeha imali su stolnotenisači Vrsara za koje je igrao uz Kašnera i Raymond Dobrić. U 1. kolu kvalifikacija pobijedili su talijanski Treviso 3 : 2, u 2. kolu slovensku momčad Radlje 3 : 1, a zaustavljeni su na posljednjoj prepreci od ulaska u glavni turnir. Prejaki su bili crnogorski reprezentativci okupljeni u momčadi Cuttera. Rezultat je bio 3 : 0 za Cutter.

Najmlađim kadetima Brovinja ovaj turnir je poslužio više za stjecanje iskustva i učenje od boljih. Iako su objektivno mogli i više od dvije pobjede, Kiršić Paolo, Topčagić Axel, Smoković Antonio, Jurišić Dario i Abdulahović Alen bili su previše sputani atmosferom velikog turnira.

Novi izazov  kadete i kadetkinje Stk Brovinje očekuje već sljedeći vikend u Srdočima kada se igra 26. kup Grada Rijeke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.