Raymond Dobrić izborio plasman na prvenstvo Hrvatske

2 min read
image
Graovac, Morić i Dobrić

U nedjelju 05.04.2009. godine u Višnjanu, u dvorani Osnovne škole Višnjan, održane su kvalifikacije za prvenstvo Hrvatske u konkurenciji kadeta i kadetkinja za PIG regiju. U konkurenciji kadeta veliki uspjeh postigao je Raymond Dobrić koji je izborio plasman na prvenstvo Hrvatske kao drugoplasirani na turniru.

Pravo nastupa na ovom natjecanju imaju svi uredno prijavljeni registrirani kadeti i  kadetkinje rođeni 1994. godine i mlađi, osim prvih 16 kadeta i kadetkinja sa aktuelne rang liste HSTS-a
Dva prvoplasirana kadeta i dvije prvoplasirane kadetkinje sa ovog kvalifikacijskog turnira stječu pravo nastupa na pojedinačnom prvenstvu HSTS-a koje će se održati 19.04.2009. godine u Zagrebu.

U konkurenciji kadeta veliki uspjeh postigao je Raymond Dobrić koji je izborio plasman na prvenstvo Hrvatske kao drugoplasirani na turniru.
U grupi je Dobrić pobijedio Živkovića (Maestral) 3 : 0 i Deklevu  (Višnjan) 3 : 0, a izgubio od Graovca (Srdoči) 1 : 3. Kao drugoplasirani u grupi igrao je u 1/8 finalu s Antunovićem (Maestral) i pobijedio 3 : 0, a nakon toga sigurno prošao u ¼ finalu i Sarčevića (Srdoči) rezultatom 3 : 0.
U polufinalu ga je čekao stari poznanik Ivinić (Pula) koji je uspio izboriti samo jedan set za konačnih 3 : 1.
U finalu je Raymond igrao s prvim nositeljem turnira i trenutno sedamnaestim igračem na aktualnoj rang listi HSTS-a Morić Duškom (Lido – Opatija). Prvi set se rješavao u fixu i završio 13 : 11 za Morića, u drugom je Dobrić bio mirniji i dobio 11 : 9. Kod 1 : 1 u setovima ipak je do izražaja došlo veće Morićevo iskustvo pa je konačan rezultat bio 3 : 1 za njega.

U konkurenciji kadetkinja nastupila je Lara Dobrić, ali nije uspjela izboriti plasman u završnicu nakon poraza od Peroš (Maestral) 1 : 3 i Stankovske (Poreč) 0 : 3. Plasman na prvenstvo Hrvatske izborile su prve dvije na turniru Stankovska i Brizanac (obje Poreč) dok je trećeplasirana bila Peroš (Maestral).

1 thought on “Raymond Dobrić izborio plasman na prvenstvo Hrvatske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.