6. Opatija Open

2 min read
Griparić Josip, Leo i Sara Bernaz

Griparić Josip, Leo i Sara Bernaz

U petak i subotu se u Opatiji igrao 6. Opatija Open, međunarodni stolnoteniski turnir. Od stolnotenisača Brovinja sudjelovali su Leo Bernaz, Josip Griparić i Sara Bernaz.

Leo Bernaz je u petak nastupio u juniorskoj konkurenciji. U grupi je pobijedio Locatellija (Italija), Zhua (Norveška) po 3 : 0 i Kolaka (Cibalia) 3 : 2. Istim rezultatom je u 1/4 finalu izgubio od Pulea (Italija). Zanimljivo je da je nakon što su oba igrača imala više meč lopti, peti set završio rezultatom 24 : 22 za Pulea.

Dan kasnije, u kadetskoj konkurenciji, Bernaz je postigao bolji rezultat osvojivši drugo mjesto.
Grupu je prošao s jednim porazom (Čapanda, Vojvodina, 3 : 1) i pobjedom 3 : 0 protiv Talijana Pulea kojem je tako uzvratio za poraz u petak. U 1/8 finalu opet je pobijedio Norvežanina kineskih korijena Zhu Bominga 3 : 1, a u 1/4 finalu istim rezultatom i Zidarića (Pula). Polufinale je prošao glatkom pobjedom protiv Šakića (Malinska) 3 : 0, a u finalu je bolji od njega opet bio Čapanda, Vojvodina, 3 : 0.

Josip Griparić je grupu prošao kao drugoplasirani pobijedivši Grosyja (Italija) i Nastasića (Opatija) po 3 : 0, a izgubivši od Šakića (Malinska) 0 : 3. U 1/4 finalu i od njega je bio bolji Čapanda, Vojvodina, 3 : 1.

Sara Bernaz nije prošla kvalifikacijsku grupu jer poražena od hrvatske mlađekadetske reprezentativke Vukelja Han Leeloo (Aquaestil) i Balaž (Vojvodina) po 3 : 0, a pobijedila je Kršanac (Opatija) 3 : 2 pa se morala zadovoljiti trećim mjestom u grupi.

Leo Bernaz je uz to cijeli protekli tjedan bio na kampu koji je u Opatiji za mlađe kadete organizirao Zdenko Prskalo voditelj regionalnog razvoja HSTS-a od 26. lipnja do 2. srpnja.

Poziv su dobila tri mlađa kadeta i tri mlađe kadetkinje koji su prema rang-listi najbolji u toj kategoriji. Odazvali su se Petar Zidarić (Pula), Leo Bernaz (Brovinje), Ante Kolak (Cibalia), Leeloo Han Vukelja (Aquaestil), Elena Vukovac (Vodovod) te Franka Miškić (Šibenik) umjesto Lane Benko (TIS).

Stolnotenisači Brovinja u srpnju idu na zasluženi odmor, a s pripremama za novu sezonu počinju početkom kolovoza. U novu drugoligašku sezonu Brovinjari će ući u ponešto izmjenjenom sastavu jer se momčadi priključio na dvojnoj registraciji talentirani junior Pule Mauro Orbanić. Za Brovinje će igrati i Luka Ercegović, Zagrepčanin s labinskim korijenima. Ercegović je nekadašnji igrač Zagreba, koji trenutno živi i radi u Labinu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.