Dejan Nišandžić viceprvak Hrvatske

1 min read
Dejan Nišandžić
Dejan Nišandžić

Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom održano je od 5. do 7. travnja u Svetom Martinu na Muri. Na Prvenstvu je nastupilo 153 natjecatelja i natjecateljica iz 20 hrvatskih klubova, a među njima i Dejan Nišandžić, član STK Brovinje, koji se natjecao u 3. kategoriji (kolica).

Prvenstvo je organizirao Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom uz pomoć Life Class Termi Sveti Martin, Općine Sveti Martin i Međimurske županije, a priređivač Prvenstva Hrvatske je bio varaždinski STK Starr.

Nišandžić je u kvalifikacijskoj skupini bio prvi zbog boljeg omjera u međusobnim susretima s Alibegovićem (3 : 1) i Ivezićem (2 : 3). U polufinalu je bio bolji 3 : 2 od Marića (Pula), igrača s kojim se zajedno pripremao za ovo natjecanje pod vodstvom trenera Bogdana Đekića.

U  finalu opet meč s Ivezićem koji je ovaj put bio bolji 3 : 1. Ipak, izvrstan uspjeh za upornog Nišandžića kojemu je ovo treći nastup na Prvenstvu Hrvatske i prva medalja.

Filip Marić (Pula) ostao je na korak do medalje. U svojoj kvalifikacijskoj skupini izgubio je od Batinića  (NEC Split), a pobijedio Jakovca (Rijeka) 3 : 0. U polufinalu je poražen od Nišandžića (Brovinje) 2 : 3, te se u meču za treće mjesto ponovo sastao s Batinićem (NEC Split) i izgubio 1 : 3.

 

NIŠANDŽIĆ DEJAN – Alibegović Hasib (Synergia Samobor) 3 : 1 (5, -5, 8, 10)
– Ivezić Vlado (Sokol Bjelovar) 2 : 3 (-8, -5, 5, 12, -5)
1/2 – Marić Filip (Pula) 3 : 2 (-11, -5, 8, 6, 14)
Finale – Ivezić Vlado (Sokol Bjelovar) 1 : 3 (-8, 6, -7, -6)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.