Prvenstvo Hrvatske za juniore

3 min read
image
Dobrić, Smoković i Jurišić

Brovinjari ekipno sedmi

U Osijeku je od petka do nedjelje održano Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u stolnom tenisu. U ekipnoj konkurenciji nastupilo je osam najboljih juniorskih ekipa koje su to pravo stekle na regionalnim kvalifikacijama ili plasmanom na rang listi , a među njima i ekipa Brovinja (Dobrić Raymond, Jurišić Dario i Smoković Antonio). U pojedinačnoj konkurenciji nastupila su 32 juniora, prvih 16 s rang liste i 12 s regionalnih kvalifikacija te 4 po pozivu trenera reprezentacije.

Ekipno

U grupi 1 se unaprijed znalo da je prvo mjesto rezervirano za Zagreb koji  u svojim redovima ima sve hrvatske reprezentativce kao što su Pucar, Zeljko i Marelja. Isto tako bilo je jasno da  će Split prevođen Bakačem i Mustapićem ići u borbu za medalju.

U grupi 2 favoriti su bili drugi i treći nositelji Varaždin i Velika Gorica. Ipak, iako su na prvenstvo došli kao autsajderi ekipa Brovinja zakomplicirala je plasman u grupi pobijedivši u prvom kolu Varaždin 3 : 2. Uz dvije pobjede Dobrića protiv Vidačeka i Hreleca za iznenađenje se pobrinuo Jurišić koji je u pet setova bio bolji od Vidačeka. U nastavku Brovinje je poraženo od Velike Gorice i Obrtničke škole Brod pa se stvorio krug tri ekipe s jednom pobjedom i dva poraza. Nažalost najslabiji međusobni skor imali su upravo Brovinjari koji su tako morali u borbu za sedmo mjesto. To su i osvojili pobjedivši Vukovar 3 : 1.

 

Grupa 1
1 GSTK Zagreb 3 : 0 6
2 STK Split 2 : 1 5
3 STK Dugo Selo 1 : 2 4
4 STK Vukovar 0 : 3 3

 

Grupa 2
1 STK Velika Gorica Stanfar 3 : 0 6
2 STK Oš Slavonski Brod 1 : 2 4
3 STK Igea Varaždin 1 : 2 4
4 STK Brovinje 1 : 2 4


Plasman
 

 

1 – 2 mjesto Zagreb – Velika Gorica 3 : 0
3 – 4 mjesto Split – Oš Slavonski Brod 3 : 2
5 – 6 mjesto Igea Varaždin – Dugo Selo 3 : 1
7 – 8 mjesto Brovinje – Vukovar 3 : 1

 

Rezultati Brovinja

 

Igea Varaždin – Brovinje 2 : 3
Vidaček Martin – Dobrić Raymond 2 : 3
Hrelec Matija – Jurišić Dario 3 : 0
Vidaček Marko – Smoković Antonio 3 : 0
Hrelec Matija – Dobrić Raymond 0 : 3
Vidaček Martin – Jurišić Dario 2 : 3

 

Velika Gorica – Brovinje 3 : 1
Križan Dominik – Dobrić Raymond 1 : 3
Petrović Martin – Smoković Antonio 3 : 0
Pavić Ivan – Jurišić Dario 3 : 0
Petrović Martin – Dobrić Raymond 3 : 1
Oš Brod – Brovinje 3 : 0
Garić Ivan – Smoković Antonio 3 : 0
Arbanas Josip – Dobrić Raymond 3 : 1
Jurković Filip – Jurišić Dario 3 : 2

 

Brovinje – Vukovar 3 : 1
Dobrić Raymond – Babić Arijan 3 : 1
Jurišić Dario – Kosanović Nikola 3 : 1
Smoković A. – Mudri Andrej 0 : 3
Dobrić Raymond – Kosanović Nikola 3 : 0


Pojedinačni dio

Grupu je Dobrić prošao kao drugoplasirano nakon poraza od Murata (Dugo Selo) 0 : 3 i pobjeda protiv Štrige (RRS Čakovec) 3 : 0 i Draškovića (Zagreb) 3 : 1
I dok je u ekipnom dijelu Dobrić bio na nivou svojih dobrih igara, u osmini finala nije iskoristio šansu za ulazak među osam najboljih s obzirom da mu je na suprotnoj strani bio stari znanac Arbanas iz Slavonskog Broda kojeg je u zadnje vrijeme nekoliko puta pobijedio. Prevelika želja i šansa koja se ukazala sputala je Dobrića koji je na kraju zasluženo poražen.

Dobrić – Murat 0 : 3
– Štriga 3 : 0
– Drašković 3 : 1
1/8 – Arbanas 0 : 4


Parovi

U parovima je Dobrić nastupio s igračem riječkog Kvarnera Morićem. Pobijedili su uigranu varaždinsku kombinaciju Hrelec, Vidaček 3 : 0, ali ih je na putu prema medalji zaustavio splitski par Bakač, Mustapić. Dobrić i Morić su sjajno otvorili susret osvajanjem prvog seta i visokim vodstvom od 6 : 1 u drugom setu koji su ipak izgubili zahvaljujući malom opuštanju. Treći set se igrao u egalu do 8 : 8, dok je četvrti set bio čista rutina za favorizirane Splićane koji su na kraju  postali viceprvaci države izgubivši finale od Pucara i Zeljka..

 

Dobrić, Morić  
1/8 – Hrelec, Vidaček 3 : 0
1/4 – Bakač/Mustapić 1 : 3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.