Zagiping 2010.

2 min read
image
Zagiping 2010.

Mladi stolnotenisači Brovinja sudjelovali su u petak na Međunarodnom prvenstvu Zagreba – Zagipingu na kojem se okupilo oko 1000 natjecatelja iz više europskih država među kojima su se našli i reprezentativci Italije, Rumunjske, Rusije, Srbije, Crne Gore, Slovenije te klubova iz BiH, Mađarske, Njemačke, Slovačke i Švedske.

Nažalost, Brovinje je u Zagreb silom prilika otišlo u oslabljenom sastavu jer su zbog bolesti turnir otkazali Raymond Dobrić i Elvisa Hodžić. Dobrić se već nalazio u ždrijebu glavnog turnira zbog plasmana na kadetskoj rang listi, a s Ivinićem je trebao nastupiti i u glavnom turniru juniorske kategorije kao član reprezenzacije Istarske županije dok je Hodžić imala realne šanse da kroz kvalifikacije izbori glavni turnir.

U momčadskoj konkurenciji Brovinje je nastupilo samo u mlađekadetskoj konkurenciji, ali je Jurišiću i Smokoviću ždrijeb već u prvom kolu odredio treću postavu reprezentacije Rumunjske pa je poraz od 0 : 3 sasvim razumljiv.

U pojedinačnoj konkurenciji bilo je više uspjeha. Najmlađi kadet Smoković Antonio se s tri pobjede u grupi protiv Bekavca (Vitez, BiH), Matoševića (Arena, Pula) i Raula (Industrogradnja, Zagreb) kao prvoplasirani direktno plasirao u 1/32 finala, ali je tu poražen od Tomića (Srbija) 0 : 3 (3/11, 9/11, 9/11).

Mlađi kadet Jurišić Dario u grupi je pobijedio Mikulića (Libertas, Dubrovnik), a izgubio od Rumunja Totha pa je kao drugoplasirani izborio nastup u 1/64 finala. Za prolaz dalje je pobijedio Tršinskog (Zabok) 3 : 2 (11/9, 9/11, 8/11, 11/9, 11/8 ), a onda ponovo naletio na Rumunja Heinricha koji su bili kobni za Brovinjare. Jurišić je poražen 0 : 3 (9/11, 3/11, 9/11) pa je i on ostao bez plasmana u glavni turnir.
U istoj konkurenciji nastupio je i Abdulahović Alen koji je u grupi doživio dva poraza od Antonića (Prijedor, BiH) i Soita (Rumunjska).

Na turniru najmlađih kadetkinja nastupila je Topčagić Emili koja se s jednim porazom protiv Šapine (Vitez, BiH) i pobjedom protiv Matijašec (Ljubušnica) plasirala u 1/32 gdje je poražena od Ramazzini (Italija). Šteta za poraz protiv Šapine jer je u tom meču imala šansu za plasman na glavni turnir.
Topčagić je u ekipnom dijelu nastupila uz Orlić (Arena, Pula), ali su već u prvom kolu naletile na Mladost Iskon. Ipak usprkos ukupnom porazu Topčagić je u ovom susretu iskazala svoj potencijal jer je u prvom meču pobijedila 3 : 2, a onda istim rezultatom izgubila u fixu petog seta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.