Kvalifikacijski turniri za 1. pozivne 2. grupe

3 min read
image
Raymond Dobrić

Stolnoteniska natjecanja počela su odigravanjem Kvalifikacijskih turnira za 1. pozivne 2. grupe na kojima nema pravo nastupa deset najboljih s aktualnih rang lista HSTS-a.Na turnirima su igrali i igrači Brovinja i to Raymond Dobrić, Topčagić Axel, Jurišić Dario, Petra Dobrić i Lara Dobrić.

Višnjan – subota, 5. 09. 2009.

U Višnjanu je u subotu odigran kvalifikacijski turnir za 1. pozivne turnire 2. grupe u mlađekadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Juniori i juniorke

Od stolnotenisača Brovinja najbolji rezultat postigao je Raymond Dobrić koji je igrajući u juniorskoj konkurenciji turnir završio kao četvrti. Dobrić je u grupi sigurnom igrom savladao Banka (Višnjan) 3 : 0 i Polovića (Kvarner) 3 : 1. U ¼ finalu pobijedio je Ivinića (Pula) 3 : 0, a u polufinalu istim rezultatom izgubio od drugog pulskog  predstavnika Pucara. U drugom polufinalnom susretu Kovačević (Bajer) bio je bolji od Morića (Srdoči) 3 : 1.

U susretu za 3. mjesto i borbi za eventualni plasman  na 1. pozivni turnir pokazalo se da je Morić još uvijek prejak za Raymonda Dobrića (3 : 0) dok je u finalu izuzetno raspoloženi Kovačević bez problema pobijedio Pucara (3 : 1).

Među juniorkama Lara i Petra Dobrić turnir su završile već u eliminacijskim grupama bez pobjede. Na pozivne turnire plasirale su se tri prvoplasirane i to Šuvalić (Pula – Poreč), Šegulja (Sv. Jakov) i Šuman (Poreč).

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje

U mlađekadetskoj konkurenciji bilo je najviše prijavljenih igrača i to 21 mlađih kadeta i 12 mlađih kadetkinja.
Oba igrača Brovinja prošla su grupe i plasirala se u 1/8 finala.
Jurišić Dario je u grupi izgubio od 1. nositelja Kinkele (Opatija) 0 : 3, a pobijedio je Dvorskya (Pula) 3 : 0.
Topčagić Axel je grupu završio sa skorom 2 : 1. Pobijedio je Šuperinu (Opatija)  i Matoševića (Pula) 3 : 0, a izgubio od Dekleve (Višnjan) 0 : 3.
Susret osmine finala donio je sraz dvojice stolnotenisača Brovinja u kojem je bolji bio Topčagić koji je slavio rezultatom 3 : 1.
U ¼ finalu izgubio je 1 : 3 od Jurkića (Bajer)
U finalu se dogodilo malo iznenađenje jer je prvi nositelj Kinkela (Opatija) izgubio od Ališića (Pula) 3 : 1.

Među mlađim kadetkinjama nije nastupila Elvisa Hodžić koja je u posljednjem trenutku  otkazala nastup.

Opatija – nedjelja, 6. 09. 2009.

Kadeti i kadetkinje

Šesnaest kadeta i dvanaest kadetkinja borilo se u Opatiji za tri odnosno dva mjesta koja su vodila na pozivni turnir 2. grupe.

Dobrić Raymond je na turnir došao kao prvi nositelj, ali je na kraju  osvojio 3. mjesto koje mu je ipak osiguralo plasman na 1. pozivni turnir 2.  grupe kadeta.
U grupi je startao pobjedama 3 : 0 protiv Beke (Opatija) i Salme (Sv. Jakov), a malih problema imao je samo protiv Graovca (Srdoči) kojeg je pobijedio 3 : 2.
U ¼ finalu  bio je bolji od Dekleve (Višnjan) 3 : 0, ali je u polufinalu pokleknuo protiv Jeličića (Crikvenica) 1 : 3.
U borbi za 3. mjesto Dobrić je ponovo pobijedio Graovca (Srdoči) 3 : 2, a u finalu je Jeličić svladao Sarčevića (Srdoči) vrativši mu punom mjerom za poraz u eliminacijskoj grupi.

Među kadetkinjama Petra Dobrić se kao drugoplasirana u grupi plasirala u ¼ finale. Pobijedila je Šuperinu (Opatija) i Šimičić (Poreč) po 3 : 0,  a izgubila od Barbić (Sv. Lovreč) 1 : 3. U ¼ finalu bolja od nje je bila Franović (Opatija) 1 : 3.

Kompletni rezultati:

Mlađi kadeti

Mlađe kadetkinje

Kadeti

Kadetkinje

Juniori

Juniorke

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.