Stolnoteniska liga Labinštine

3 min read

U posljednjem kolu jesenskog dijela Stolnoteniske lige Labinštine Turan je pobijedio Vodovod, Pićan u Pazinu Broj 1, a Kapelica se malo odmakla sa začelja nakon pobijede protiv Bina Istre. Pobjedom 6 : 4 u susretu s Astorijom stolnotenisači Brown Jie su potvrdili jesenski naslov. (odigrano 16. 12. 2008.)
Od našeg pazinskog dopisnika Tonija Finderlea stiglo je specijalno izvješće o pazinskom dvoboju koje u potpunosti prenosimo.

Centimetar do sreće

Pazinska stolnoteniska revolucija je treći najveći događaj ovog burnog tjedna u mirnoj pazinskoj kotlini, nakon bombaškog napada na boćarsku dvoranu i značanog dizanja nivoa rijeke Pazinčice!

Broj 1 – Pićan 1:9

U jedinstvenom pazinskom stolnoteniskom ambijentu u prtunu zgrade na Buraju izgrađene krajem 19. stoljeća s predivnim ulaznim ertama, stolnotenisači Broja 1 pružili su dosad najveći otpor – naime rezultat 9:1 za goste iz Pićna više govori o gostoljubivosti domaćina, nego o pravom stanju stvari jer su gosti doputovali bez najboljeg igrača Morena Aničića, koji je po riječima njegovog brata išao tamo gdje baš javnost i ne bi trebala biti upletena, a domaći nastupili bez Florijana Belića, koji je isto išao tamo gdje također javnost ne bi trebala imati svoj udio, ali ovaj put s novim autom.

Kad sam jutros pročitao nedjeljni kulturni podlistak Glasa Istre i intervju s kniževnikom Marinkom Koščecom koji je objavio knjigu “Centimetar do sreće” shvatio sam da u samom naslovu postoji nevjerojatna sličnost naslova te knjige i naših nedjeljnih osjećaja… Naime, uvijek je nedostajao taj centimetar, ponajviše kad smo igrali protiv Potpićanca Deana Androića koji nas je porazbijao, iako njegov nevjerojatno flegmatični izraz lica nije pokazivao ni najmanju emociju. Iako ih nismo htjeli naljutiti, u tome smo ipak uspjeli – ukravši prvi meč stanovnicima nekadašnje biskupije s najljepšim pogledom na Rockwool. Naime, nakon rezultata 0:2, preokrenuli smo i pobjedili ostala tri seta i pokazali da se zagrebački imigrant Branimir Horvat uspješno prilagodio tvrdolinijaškoj istarskoj atmosferi pod parolom: Krepat, ma ne molat! Ista se situacija ponovila u ostala tri meča, ali nakon rezultata 2:1 u setovima za igrače Broja 1, karakterni Pićanci su pobjeđivali i zasluženo voze dva boda u svojoj borbi za četvrto mjesto. To se desilo u mečevima Finderle – Aničić, Horvat – Lučić i Finderle No.2 – Vujević.

Nekoliko kurioziteta u igri Broja 1 treba istaknuti:
1. prvi put da nisu parovi izgubljeni s 3:0 kao dosad i prvi put da je u tom dijelu igre došlo do pobjede … očito je formula pronađena
2. prvi nastup Vladimira Finderlea, koji je dosad glumio natjecateljsku nezainteresiranost i zamalo njegova prva pobjeda …
3. prvi put da smo uspjeli razljutiti protivnike, iako stvarno to nismo htjeli …
4. utakmicu je gledalo i pet gledatelja, ne računajući igrače, a stanarica Maja je dva puta prošetala svog malog psa za kojeg sam opet zaboravio kako se zove …
5. Izabel Vlahović je optužio gledatelja Klaudija Foška za dekoncentraciju – to je prvi put da netko nekog optužuje za dekoncentraciju … i to zato jer je ovaj gledatelj, poznat kao gorljivi navijač NK Pazinke, isto je tako gorljivo pričao o kobasicama koje su netom nestajale u njegovim dubinama. Ne treba posebno napominjati da nas trojica (ja, Klaudijo i Izabel) težimo oko 350 kg
6. Pazinska stolnoteniska revolucija je treći najveći događaj ovog burnog tjedna u mirnoj pazinskoj kotlini, nakon bombaškog napada na boćarsku dvoranu i značanog dizanja nivoa rijeke Pazinčice!
7. Iz svakog kola u svakom pogledu sve više napredujemo …
8. stolnotenisači Broja 1 iskoristit će pauzu za napredak u svakom pogledu, a jedino je sigurno da će kao u izjavi slobodana Praljka nakon rušenja Hajrudinovog mosta u Mostaru iz svega izaći “još ljepši i stariji…” (i bucmastiji)

Lijep pozdrav iz Pazina, Toni

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.