Majda Botić najbolja na turniru “Primorac na kvadrat”

2 min read

U sklopu akcije “Primorac na kvadrat” u Zagrebu je 26. svibnja 2007. održano takmičenje u stolnom tenisu na kojem je sudjelovalo  84 učenika iz cijele Hrvatske koji su prethodno u svojim kategorijama bili županijski pobjednici.
U sklopu akcije na info satima sudjelovalo je 14280 školaraca, a na županijskim turnirima igralo je 1640 učenika i učenica. Osnovnim školama podijeljeno je 7200 loptica, 3000 poklona, 2000 plakata s bazičnim znanjima stolnog tenisa, 500 stolnoteniskih reketa i 100 stolova za stolni tenis.

Poticaj mladim stolnotenisačima je svakako bilo i Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu koje se u isto vrijeme odvijalo u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova tako da su u pauzama mogli uživati i učiti od najboljih majstora.
Istarsku županiju su u Zagrebu predstavljali Helena Đurić  i Mario Kokan iz Pule, te Raymond Dobrić i Majda Botić iz Labina.                                           
Veliki uspjeh na turniru je  postigla Majda Botić, učenica OŠ Ivo Lola Ribar iz Labina i članica Stk Brovinje, koja je u kategoriji učenica 7. i 8. razreda osvojila 1. mjesto. Nakon pobjeda u grupi i 1 finalu, Majda Botić je najneizvjesniji meč odigrala u polufinalu protiv Ane Bašić iz zadarskog Donata u kojem je pobijedila 3 : 2.  Nakon toga u finalu je puno lakše pobijedila predstavnicu Primorsko goranske županije Anju Pintar iz OŠ Skrad rezultatom 3:0. Najboljima su nagrade i medalje uručili naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac i ministar znanosti, prosvjete i sporta Dragan Primorac. Kao nagrada najboljima predviđeno je  3-dnevno  putovanje  u Disneyland nedaleko  Pariza koje  uključuje  i obilazak tog čarobnog grada. Oni će  u svojoj  pratnji  kao  nagradni bonus  moći  povesti i najboljeg  prijatelja  ili prijateljicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.