Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom0

Dejan Nisandžić osvojio četvrto mjesto

Dejan Nisandžić

Dejan Nisandžić

U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora te priređivača domaćina Sportskog saveza invalida grada Vinkovaca i STK-a “Dom” Vinkovci održano je 22. po redu Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.

Od 151 prijavljenih, igralo je 142 sportaša i sportašica, a sudjelovalo je ukupno 15 stolnoteniskih klubova iz Hrvatske. Na prvenstvu je uspješno nastupio i stolnotenisač Brovinja Dejan Nisandžić i to u kategoriji 3 – igrači u kolicima. Grupu je prošao kao drugoplasirani s jednom pobjedom protiv Jelkovca (Uspon Velika Gorica) 3 : 0 i porazom od kasnijeg finaliste Alibegovića (Synergia Samobor) 3 : 0. U 1/4 finalu je pobijedio Ivezića (Sokol Bjelovar) 3 : 2, a u 1/2 finalu je poražen od lanjskog i ovogodišnjeg prvaka Baše (URIHO Zagreb) 3 : 0. U borbi za treće mjesto još jedan uzbudljiv meč u pet setova nažalost je otišao na stanu Batinića (NEC Split) koji je peti set dobio s 15 : 13.
Nišandžiću je ovo drugi nastup na prvenstvu Hrvatske. Lanjske godine u Splitu nije prošao kvalifikacijsku grupu tako da je ovogodišnji plasman na četvrto mjesto veliki napredak. Prema njegovim riječima, zadovoljan je igrama i plasmanom iako ostaje žal za propuštenom prilikom u borbi za broncu. Istaknuo je da mu poteškoću predstavlja što nema prilike igrati protiv igrača u kolicima pa se na to navikavao tijekom samog prvenstva. Očekuje da će se u budućnosti opet boriti za sam vrh, a pokušat će tijekom godine odigrati više turnira što bi mu pomoglo u poboljšanju igre.

Nisandžić Dejan – Alibegović (Synergia Samobor) 0 : 3 (-4, -11, -5)
– Jelkovac (Uspon Velika Gorica) 3 : 0 (1, 4, 1)
1/4 – Ivezić (Sokol Bjelovar) 3 : 2 (8, -6, 8, -4, 10)
1/2 – Baša (URIHO Zagreb) 0 : 3 (-8, -4, -4)
Za 3. mjesto – Batinić (NEC Split) 2 : 3 (-7, 10, -9, 1, -13)

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>